Jump to content

markkuczwal

Members
  • Content count

    13
  • Joined

  • Last visited

About markkuczwal

  • Rank
    Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. markkuczwal

    Problem with starting TESY 61 ZD30 (DDTI) 2953 cc

    I did it few times and only one coming back. 0706 bad news for me. I'm scraping thid car. It is unreliable and I'm planning trip to NT I can not trust nissan anymore. Will get some old model 4x4 so I will be available to fix if goes wrong It's havy rigged for desert and it is big lost for me. Regards
  2. markkuczwal

    Problem with starting TESY 61 ZD30 (DDTI) 2953 cc

    Hi Rumcajs I think that I have DTS codes, I have bridged terminals 8 and 1 on diagnostic connector. And this is how engine light was flashing. L for long pulse and S for short pulse LLLLLLL SSS LLLLLLL LLLLLLL L SSS LLLLLLLLL SSSSS if I calculated this correctly it should be 0703 0707 0103 0905 There is 4 different codes, tomorrow I will see diesel mechanics and let you know what he is going to say. Regards
  3. markkuczwal

    Problem with starting TESY 61 ZD30 (DDTI) 2953 cc

    I will check DTS codes in couple days and let you know what will come out. I have unconnected plug from IP and engine MIL staying on. Is going off only for approx 10 sec when engine cranking and coming back and continuing to be on. Regards
  4. markkuczwal

    Problem with starting TESY 61 ZD30 (DDTI) 2953 cc

    I have connected clear plastic hose between filte's outlet and IP inlet and and return line from IP to tank. Running lift pump and cranking few times for about 20 sec each time. There was not air visible in hoses. Then I loosen first injector line and repeated the same thing. Fuel come out approximately 50 ml each time from injector line. Engine light is on and subtank light is on when I turn ignition on. Then when engine is cranking the engine light goes off and then coming back in approximately 10 sec. Subtank light says on all the time. I have problem with disconnecting the plug on the pump is very hard to disconnect and I don't want to use much force in case I can damage the cables. What I should try next? Thank you very much for helping me. Regards
  5. markkuczwal

    Problem with starting TESY 61 ZD30 (DDTI) 2953 cc

    I have connected lift pump before fuel filter and changed all holses then loosen first injector line and is not fuel pressure in there. What could be wrong in this situation ? Regards
  6. markkuczwal

    Problem with starting TESY 61 ZD30 (DDTI) 2953 cc

    Not yet, still working on it I have checked return line from the pump and was lots of air coming up then i have pump out all air using filter's pump. Then i took intercooler out and loosen first injector line. I tried cranking engine but it make few turns and battery went low. 11.6V. I'm charging battery now. Regards
  7. markkuczwal

    Problem with starting TESY 61 ZD30 (DDTI) 2953 cc

    I have checked return line from the pump and was lots of air coming up then i have pump out all air using filter's pump. Then i took intercooler out and loosen first injector line. I tried cranking engine but it make few turns and battery went low. 11.6V. I'm charging battery now. Regards
  8. markkuczwal

    Problem with starting TESY 61 ZD30 (DDTI) 2953 cc

    Thank you, I will try tomorrow from pump side Regards
  9. markkuczwal

    Problem with starting TESY 61 ZD30 (DDTI) 2953 cc

    Yes NATS light is flashing when ignition is off when I turn ignition on the light is off. I tried two keys and all the same. Do I have to take intercooler off to get to injector line? Regards
  10. markkuczwal

    Problem with starting TESY 61 ZD30 (DDTI) 2953 cc

    Thank you very much. I have some knowledge about mechanical work. Electronically all looks good. It kicked when I used starting spry in air filter. Looks like is not getting fuel.I have checked fuel filter and is ok. No water or air when priming. I haven't checked return line. I can not find where injection line is could you give me idea on location. There is no any warnings on dashboard, all looks normal. Thank you very much for helping
  11. Need advice what to do. My Nissan engine cut off on idling and can't start. All fuses are ok no water in diesel it's cranking but not fireing.
×